31 авг, 14:28
Японські вчені з Жіночого коледжу вільних мистецтв Кіото виявили, що люди, які дотримуються раціону харчування в японському або азіатському стилі з високим вмістом рису, рідше страждають від ожиріння, ніж люди, що живуть в країнах з низьким споживанням рису. Незважаючи на те, що низьковуглеводні дієти, які обмежують споживання рису, часто використовуються для зниження ваги, зв’язок між рисом і ожирінням досі залишалася маловивченою.
В ході дослідження фахівці оцінили споживання рису жителями 136 країн. Експерти підрахували, що навіть незначне збільшення споживання рису кожною людиною усього на 50 г в день допоможе знизити поширеність ожиріння у всьому світі на 1% (з 650 мільйонів людей до 643,5 мільйона).
«Ми виявили, що рівень ожиріння найбільш низький у країнах, де рис є основним продуктом харчування, – говорить професор Томоко Імаі. – Таким чином, японська їжа або азіатська дієта на основі рису можуть допомогти запобігти ожирінню.
З огляду на зростаючий рівень ожиріння в усьому світі, слід рекомендувати людям їсти більше рису для профілактики надмірної ваги. Рис містить низьку кількість жиру. Крім цього клітковина, поживні речовини і різні сполуки, що містяться в зернах рису, допомагають надовго зберегти відчуття ситості і запобігають переїдання».
Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/532490.html
Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua