• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: за ожиріння відповідальний вироблений печінкою протеїн

    Опубликовано: 2022-08-31 14:08:25

    Білок, що виробляється печінкою і стимулює утворення жирових відкладень, може бути відповідальний за розвиток ожиріння, як з’ясували китайські вчені з Університету Уханя.

    У ході дослідження вчені помітили, що коли у мишей менш активно утворювалися ліпіди в печінці, посилювався синтез жирної кислоти безпосередньо в жировій тканині і розвивалося ожиріння.

    Генетичний аналіз наштовхнув учених на білок Gpnmb, що виділяється печінкою: саме він активізував синтез жирної кислоти в білому жирі (запасає енергію), зменшував витрата енергії і підвищував показники інсулінової стійкості.

    Тоді вчені вирішили «вимкнути» білок Gpnmb, ввівши в організм мишей особливе антитілом, яке гальмувало активність білка в печінці. Як результат, вага мишей зменшився, вироблення тепла в ході спалювання калорій збільшилася і чутливість до інсуліну підвищилася.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.