Вчені: за ожиріння відповідальний вироблений печінкою протеїн

31 авг, 14:08

Білок, що виробляється печінкою і стимулює утворення жирових відкладень, може бути відповідальний за розвиток ожиріння, як з’ясували китайські вчені з Університету Уханя.

У ході дослідження вчені помітили, що коли у мишей менш активно утворювалися ліпіди в печінці, посилювався синтез жирної кислоти безпосередньо в жировій тканині і розвивалося ожиріння.

Генетичний аналіз наштовхнув учених на білок Gpnmb, що виділяється печінкою: саме він активізував синтез жирної кислоти в білому жирі (запасає енергію), зменшував витрата енергії і підвищував показники інсулінової стійкості.

Тоді вчені вирішили «вимкнути» білок Gpnmb, ввівши в організм мишей особливе антитілом, яке гальмувало активність білка в печінці. Як результат, вага мишей зменшився, вироблення тепла в ході спалювання калорій збільшилася і чутливість до інсуліну підвищилася.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/532489.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua