• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пробки негативно впливають на здоров’я

    Опубликовано: 2022-08-25 14:08:52

    Автомобільні пробки не тільки дратують нас, але і вкрай негативно впливають на наше здоров’я, викликаючи проблеми з нервовою системою, шлунково-кишковим трактом, серцем і легенями. Більш того, вони можуть сприяти погіршенню пам’яті і розвитку депресії.

    Як з’ясували вчені з University of Surrey (Великобританія), проблема криється у вихлопних газах, вміст яких в кабіні зростає на 40%, якщо машина потрапляє в пробку.

    Чадний газ або варіації оксиду вуглецю проникають в кров і порушують її здатність доставляти кисень, що призводить до кисневого голодування і до тимчасової втрати уваги. Особливо багато чадного газу реєструється в пробках з великою кількістю вантажівок.

    Іншу небезпеку становлять оксиди і діоксиди азоту-NO і NO2. При контакті зі слизовими оболонками очей, носа та бронхів утворюється азотна і азотиста кислоти, і тому людина відчуває різь і печіння в очах у присутності цих речовин. Тривалий вплив оксидів азоту може спровокувати хронічний бронхіт, запалення слизової шлунково-кишкового тракту, серцеві захворювання, а також нервові розлади та депресії.

    Крім того, у вихлопних газах містяться більше 150 різновидів парафінових (алкани), нафтенових (циклани) і ароматичних (бензольні) вуглеводнів. Всі вони дуже токсичні і можуть привести до розвитку злоякісних новоутворень.

    Саме тому, як стверджують фахівці, в автомобільній пробці не можна відкривати вікна. Вентиляція кабіни повинна здійснюватися через кліматичну установку автомобіля з повітряним фільтром. Фахівці радять встановлювати в машинах вугільні фільтри для повітря, які влаштовані за принципом військового протигаза і хоча б частково очищають повітря не тільки від сажі, але і від багатьох шкідливих газів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.