• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Ердогана звинуватили деякі країни-члени НАТО в бажанні затягнути війну. Конкретики не надали

    Опубликовано: 2022-08-23 13:15:46

    Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив, що його країна – серед тих, хто "найактивніше підтримує позицію Києва і в питанні Криму, і на тлі атак Росії". Глава МЗС Туреччини в інтерв'ю на каналі Haber Global звинуватив деякі країни-члени НАТО в начебто бажанні затягнути агресивну російську війну проти України.

    "Є країни, які хочуть, щоб Захід продовжував війну. Йдеться про країни-члени НАТО. Я говорю не лише про США, а про країни Альянсу. Були сили, які намагалися саботувати зернові домовленості. Хочу одразу обмовитися, що йдеться не про Сполучені Штати, а про Європу", – уточнив він географію тих країн, чия влада, на його думку, затягує війну.

    Глава турецької дипломатії заявив, що угода про припинення бойових дій має бути націлена на забезпечення цілісності України.

    Чавушоглу нарік, що після раундів переговорів Україна-Росія навесні влада Туреччини "була сповнена надії на тлі зближення позицій сторін".

    "Від першої зустрічі в Анталії ми не чекали негайного результату, але після зустрічі в Стамбулі ми мали надію. Але прийшли відео та фото з Бучі й атмосфера раптом змінилася. Діалог був перерваний. Вони швидко вийшли з-за столу. На мій погляд, це стало точкою розлому", – зазначив міністр.

    На думку Чавушоглу, безперебійне функціонування зернових угод "свідчить про припинення вогню", і в Анкарі "не втрачають надії, продовжуємо наші зусилля".

    На початку серпня турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган вже звинуватив когось у бажанні продовжувати війну; він робив це й раніше, киваючи на когось на Заході.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.