• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нафтогаз купує недобудовану ТЕС у Славутичі

    Опубликовано: 2022-08-19 13:00:19

    Дочірнє підприємство "Нафтогаз Біоенергія" (входить до групи "Нафтогаз України") купує Славутицьку ТЕС. Про це повідомив Антимонопольний комітет, який 18 серпня погодив концентрацію.

    Славутицька ТЕС (раніше – Сіверська ТЕС) вироблятиме електрику та забезпечуватиме тепло в територіальних межах міста Славутич.

    Поки що станція не працює – там будують когенераційну установку (обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної та теплової енергії) та котельню, що працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії – біомаси.

    Будівництво ТЕС у Славутичі з плановою потужністю 12,5 МВт-год триває з 2017 року.

    За даними системи Contr Agent, власниками ТОВ "Славутицька ТЕС" є Євген Стеценко (85,15%) та фонд "Арагон-Капітал" (14,85%) з групи Clear Energy.

    "Введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитися від спалювання газу для виробництва енергії на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та теплогенерація буде незалежною від постачання газу та його вартості", – йдеться в повідомленні АМКУ.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.