• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київ забезпечує роботою внутрішніх переселенців

    Опубликовано: 2022-08-16 15:46:50

    За даними на 11 серпня 2022 року, на обліку в столичній службі зайнятості перебував 1761 безробітний зі статусом внутрішньо переміщеної особи. Загалом, їх налічувалося 12 відсотків в загальній чисельності безробітних.

    «Вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб потребує комплексного підходу, об’єднання зусиль усіх компетентних служб. Адже часто трапляється, що рятуючись від війни, виїжджаючи за сотні кілометрів від місця проживання, люди не мають елементарного: житла, нормальних побутових умов, джерел для існування. Завдання служби зайнятості – забезпечити роботою всіх, хто може працювати, щоб громадяни відчували себе потрібними і корисними для своєї країни, своєю працею могли зміцнювати її потенціал», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

    Місто Київ входить до трійки регіонів з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб, які у 2022 році отримували послуги служби зайнятості. З початку 2022 року статус безробітного у Київському міському центрі зайнятості отримали 3,5 тис. внутрішніх переселенців.

    449 внутрішньо переміщених осіб знайшли роботу за сприяння столичної служби зайнятості. Чверть усіх працевлаштованих припадає на оптову та роздрібну торгівлю, сферу послуг з ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів. На другому місці за кількістю працевлаштованих переселенців – переробна промисловість. Серед лідерів працевлаштування також сфера охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, професійна, наукова та технічна діяльність, державне управління й оборона, обов’язкове соціальне страхування, освіта.

    Станом на 12 серпня 246 роботодавців столиці отримали кошти за програмою компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування 657 внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану в Україні. Сума компенсації склала понад 4 млн. грн.

    Між іншим, за цією програмою роботодавці можуть отримати виплати в сумі 6,5 тис. гривень за кожного працевлаштованого з числа внутрішньо переміщених осіб, які змушені були виїхати із зони бойових дій. Компенсація на оплату праці надається протягом двох місяців з дати працевлаштування людини. Щоб отримати виплати, роботодавець повинен працевлаштувати внутрішньо переміщену особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, при цьому заробітна плата має бути не нижчою за мінімальну.

    «Звичайно, з появою великої кількості переселенців навантаження на ринок праці м. Києва зросло. Однак ми не відмовляємося від жодної програми, працюватимемо  інтенсивніше, щоб усі клієнти служби зайнятості змогли отримати передбачені законодавством послуги», - підкреслив Віктор Білич.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.