• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідники назвали нову причину появи зайвої ваги

    Опубликовано: 2022-08-05 14:48:08

    Причину появи зайвої ваги, про яку навряд чи хтось замислювався, назвали вчені.

    Вже відомо, що штучне освітлення приносить шкоду здоров’ю людини. Додаткове підтвердження цьому дали вчені з США, які проводять експерименти в Дослідному парку «Трикутник», розташованому в Північній Кароліні. Керував експериментом доктор Дейл Сендлер. З результатами наукового дослідження можна ознайомитися у виданні JAMAInternalMedicine, інформує Ukr.Media.

    В експерименті брали участь 44 000 жінок у віці 35-70 років. Половина учасниць спали вночі без освітлення, інша половина — при штучному світлі. У підсумку експерти прийшли до висновку: ті, хто використовував під час сну штучні світильники, набирали вагу у порівнянні з учасниками групи, які проводили ніч в темряві, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Висновки групи вчених під керівництвом доктора Сендлера такі: якщо людина спить при світлі, відбувається збій її внутрішніх годин, ритм дня і ночі не синхронізований. Почуття голоду тісно пов’язане з цим процесом, і жінки, що спали при світлі, навіть вночі відчували голод.

    Коли цикл дня і ночі виходить з-під контролю, організм виробляє гормони стресу — замість того, щоб дати собі відпочинок.

    На думку медиків, навіть світла неонових вітрин і вивісок, яке приникає з вулиці, достатньо для того, щоб збити цикл дня і ночі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.