• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна претендує на третину закордонного майна колишнього СРСР – посол

    Опубликовано: 2022-08-01 17:30:31

    Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Україна претендує на третину закордонного майна СРСР, яке після його розпаду відійшло Росії. Про це він сказав у інтерв'ю Суспільному.

    "Історія дуже давня. Коли Радянський Союз розвалився, Росія запропонувала усім республікам забути про борги [СРСР], але вона забере усе майно Союзу у всьому світі. Україна – єдина республіка, яка спочатку погодилась, але не ратифікувала угоду. Наш аргумент був наступний: ми не проти, якщо це справедлива домовленість, тільки покажіть, що Радянський Союз винен, і покажіть активи, які є по світу", – сказав Пристайко.

    Росія ніколи так і не надала цієї інформації, тому Україна зараз змушена збирати її по крихтах.

    "Зараз ми вимагаємо від Росії: ви маєте повернути хоча б третину того, що знаходиться за кордоном. Зокрема, приміщення, які знаходяться [у Великій Британії] і були незаконно, на нашу думку, зареєстровані на Російську Федерацію", – сказав Пристайко.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.