• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сенатори США запропонували ввести санкції на продаж російської нафти Китаю

    Опубликовано: 2022-07-27 14:15:36

    Група американських сенаторів на чолі з республіканцем Марком Рубіо підготувала законопроєкт, яким владі США пропонують завадити продажу російської нафти та зрідженого природного газу до Китаю. Про це пише Bloomberg.

    Рубіо разом із сенаторами-республіканцями Ріком Скоттом та Кевіном Крамером пропонує ввести штрафи проти будь-якої юридичної особи за страхування чи реєстрацію танкерів, які перевозять нафту чи ЗПГ до Китаю з Росії.

    За словами Рубіо, купуючи російські енергоресурси, Китай де-факто підтримує агресію Росії проти України.

    "Будь-яка організація, включно з китайськими державними компаніями, які допомогають їм у цих зусиллях, повинні зіткнутися з серйозними наслідками", – йдеться у заяві Рубіо.

    Ініціатива республіканців очевидно наштовхнеться на спротив у Сенаті, який зараз контролює Демократична партія. Цей законопроєкт суперечить політиці Білого дому, яка спрямована на те, щоб скоротити доходи Росії від нафти й газу, а не їхні обсяги на світовому ринку.

    Bloomberg зазначає, що постачання російської нафти до Китаю цього року різко зросло. Якщо вони припиняться, Китай буде змушений більш жорстко конкурувати з іншими великими покупцями, такими як Індія, за нафту з Ближнього Сходу та Африки. Це потенційно призведе до підвищення цін.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.