• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС продовжив економічні санкції щодо рф за агресію проти України на шість місяців

    Опубликовано: 2022-07-26 17:30:45

    Євросоюз продовжив економічні санкції у зв'язку з військовою агресією рф проти України ще на шість місяців, йдеться у комюніке Ради ЄС, пише УНН.

    Цитата

    "Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення про продовження на шість місяців, до 31 січня 2023 року, обмежувальних заходів щодо окремих секторів економіки рф", - йдеться у повідомленні.

    Деталі

    Ці санкції, вперше введені у 2014 році у відповідь на дії росії, які дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у світлі непровокованої та необґрунтованої військової агресії росії проти України.

    Наразі вони складаються з широкого спектра секторальних заходів, включаючи обмеження у сферах фінансів, енергетики, технологій та щодо товарів подвійного призначення, промисловості, галузі транспорту та предметів розкоші.

    Доповнення

    ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію ситуації в Україні. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, орієнтовані на певні сектори економіки рф. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим рф Кримом і Севастополем.

    Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.