• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР через визнання нею так званих «Л/ДНР»

    Опубликовано: 2022-07-14 12:45:26

    Україна розриває дипломатичні відносини з Корейською Народною Демократичною Республікою через визнання нею незалежності так званих Луганської та Донецької республік.

    Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України. 

    МЗС розглядає визнання КНДР так звану "незалежність" тимчасово окупованих Російською Федерацією територій в Донецькій та Луганській областях як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. 

    "Визнання північнокорейським режимом "суб’єктності" російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України", - йдеться у заяві міністерства. 

    Тож, у відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Корейською Народною Демократичною Республікою. Політичні та економічні контакти із КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції.

    "Звернення Росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність Москви, ніж Пхеньяна. В Росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції РФ скоро досягне рівня ізоляції КНДР. Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність", - наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

    Нагадаємо, тоталітарна Північна Корея у середу, 13 липня, визнала терористичні угрупування "ДНР" на "ЛНР". Надалі Північна Корея та "Л/ДНР" домовились про встановлення "дипломатичних контактів". 

    Анастасія Перцева

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.