• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Намагаються вижити. Готелі в Україні заповнені на 10-15%, – експерт

    Опубликовано: 2022-07-14 09:15:52

    Навіть після війни наявність бомбосховища буде важливіша за безлімітний WiFi та першу лінію біля моря.

    В умовах війни в Україні вже зараз потрібно подбати про те, щоб модернізувати готелі з точки зору безпеки. В цьому переконаний експерт з туризму Олександр Чорний, який озвучив прогнози по відновленню галузі у своїй колонці для РБК-Україна.

    "Вже зараз треба думати про суттєву модернізацію в тому числі й курортних готелів з позиції безпеки. Нова реальність буде диктувати запит від гостей на наявність бомбосховища в закладі гостинності, а вже потів – інших сервісів та опцій. Навіть через тривалий час після війни наявність сховища буде переважати безлімітний WiFi та першу лінію біля моря", — звертає увагу він.

    За словами експерта, готелі у містах України зараз завантажені не більше ніж на 20-25%. В середньому – на 10-15%.

    "Це не завжди навіть рівень беззбитковості. Найбільше страждають готелі з великим номерним фондом. Деякі з них, у тому числі в столиці, зачинились до кращих часів. Дехто намагається вижити й втримати хоча б кістяк персоналу, професійних кадрів. Тож добре, якщо готельний бізнес – не основний у власника і є чим перекрити витрати", — каже Олександр Чорний.

    Зараз на ринку з'явилося чимало пропозицій з оренди чи продажу готельного бізнесу. Продають і пропонують в оренду як міські, так і курортні заклади розміщення.

    "Торг має місце, тож зараз можна досить вигідно інвестувати. Але так само й досить ризиковано", — каже експерт.

    Він додає, що Україні необхідно на момент завершення війни підготувати стратегію розвитку туристичної галузі, відбудови інфраструктури. "Бо туризм точно буде драйвити економіку України й залучати інвестиції", - переконаний він.

    КАТЕРИНА ГОНЧАРОВА

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.