• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли гени, що скеровують апетит

    Опубликовано: 2022-07-05 08:08:44

    Виявлено також ділянки ДНК, які тісно пов’язані зі стресом і рівнем метаболізму в організмі.

    Вчені з Федеральної політехнічної школи в Лозанні виявили гени, що керують апетитом. Результати їхнього дослідження публікує науковий журнал Nature Metabolism.

    Швейцарські вчені під керівництвом Барта Депланке вивчили мітохондріальну ДНК плодових мушок. Раніше вчені зосереджували увагу в основному на генетичних варіантах у ядрі.

    Вчені ідентифікували 231 варіант гена з мітохондріальною ДНК дрозофіл. Простеживши їхній зв’язок із зовнішніми ознаками, вчені виявили гени, що відповідають за харчову поведінку, метаболізм і навіть рівень стресу.

    Фахівці виділили 12 груп варіантів ДНК, які завжди успадковуються разом. Виявилося, що вони пов’язані не тільки зі спадковими захворюваннями, а й із звичками.

    Йдеться, що вчені пересадили мітохондріальний геном від «ненажерливих» самців плодової мушки тим, які їли мало. Після цього харчова поведінка останніх змінилася.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.