• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найдорожча ін'єкція у світі: Україна вперше отримала рідкісні ліки для дітей з СМА

    Опубликовано: 2022-07-05 10:00:47

    Україна вперше отримала рідкісні ліки Spinraza. Це один із трьох наявних у світі препаратів, який застосовуються під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією.

    Як йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я України, понад 150 флаконів препарату тепер наявні у тринадцяти лікарнях країни.

    Чому цей препарат важливий
    Спінальна м’язова атрофія є однією з найрідкісніших генетичних хвороб, яка​ характеризується наростальною м’язовою слабкістю у всьому організмі.

    З віком вона призводить до порушення опорно-рухового апарату та зрештою приковує хворого до інвалідного візка та ліжка.

    Разом з тим СМА є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей. За статистикою, ця хвороба вражає одного-двох немовлят з 10 тисяч новонароджених.

    В Україні сьогодні понад 200 дітей мають підтверджений діагноз "спінальна м’язова атрофія".

    "Сьогодні, без перебільшення, важливий день в історії української медицини. Ми не просто отримали дороговартісні ліки, яких ніколи раніше не було в Україні. Ми отримали найцінніше - можливість зберегти життя дітей, які страждають на рідкісні орфанні захворювання. Ми дякуємо донорам, які подарували для наших дітей цей шанс на життя", - каже заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

    Що таке Spinraza
    Spinraza це препарат, зареєстрований американською компанією Biogen, який вводять за допомогою ін’єкції безпосередньо в спинномозкову рідину через поперек.

    Підтримувальні ін’єкції потрібні протягом усього життя - шість ін’єкцій у перший рік і по три ін’єкції щороку надалі

    Ці ліки називають найдорожчою ін’єкцією у світі, оскільки один флакон Spinraza коштує понад 100 тисяч доларів - це близько трьох мільйонів гривень.

    Цим препаратом безкоштовно забезпечують своїх громадян Німеччина, Італія, Хорватія, Австрія, Данія, Люксембург, Швейцарія, Франція, Японія, Ізраїль, Туреччина, Швеція, Іспанія, США, Бразилія і Південна Корея. А відтепер буде й Україна.

    Які є аналоги
    У світі існує три препарати, які використовуються для лікування СМА:

    Zolgensma
    Evrysdi
    Spinraza.

    Перший вводиться до дворічного віку і лагодить ген SMN1, зупиняючи хворобу назавжди.

    Два останні потрібно застосовувати протягом усього життя.

    ДМИТРИЙ ВОЙНАЛОВИЧ

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.