• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією через визнання «ДНР» та «ЛНР»

    Опубликовано: 2022-07-01 12:00:16

    Міністерство закордонних справ України рішуче засудило рішення Сирії про визнання "незалежності ДНР та ЛНР" і у відповідь на це вирішило розірвати дипломатичні відносини з цією країною. Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

    "Розглядаємо це рішення як недружній акт щодо України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Не маємо сумнівів, що сирійський режим намагається надати псевдосуб'єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в Кремлі", - сказано в ньому.

    Водночас Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

    Українська сторона також повідомляє, що розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладення інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

    "Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті", - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

    У МЗС при цьому нагадують, що закрили посольство України в Дамаску іще в 2016 році "у зв'язку із злочинами режиму Башара Асада проти сирійського народу", а в 2018 році наказали закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

    Нагадаємо також, що Россія раніше відправила до Сирії кораблі с зерном, вкраденим на окупованій нею території України. Сама Україна ж вважає, що країни, які купують в Росії українське зерно, є співучасниками мародерства.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.