• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Volkswagen про відмову від традиційних авто до 2035 року: Реально, але питання в батареях

    Опубликовано: 2022-06-30 14:00:08

    У Volkswagen вважають, що завдання відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння до 2035 року є цілком реальним. Але в автовиробників можуть виникнути проблеми з випуском достатньої кількості батарей для електромобілів. Про це сказав фінансовий директор Volkswagen Арно Антліц в коментарі Reuters.

    29 червня міністри Євросоюзу домовились, що з 2035 року в межах боротьби з глобальним потеплінням усі нові автомобілі мають бути кліматично нейтральними. Це означатиме заборону на продаж авто з бензиновими та дизельними двигунами.

    "Це складна мета. [Але] ми думаємо, що її можна виконати. Найскладніше не збільшення автовиробництва, найскладніше – збільшити ланцюг постачання батарей", – вважає Антліц.

    Volkswagen заявив, що зможе припинити продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в ЄС до встановленої дати, але у виробників, які відстають у розробці електрокарів, таких як Toyota, можуть виникнути проблеми.

    Серйозною проблемою для автовиробників може стати пошук достатньої кількості сировини. Проблеми з запасами літію, нікелю, марганцю чи кобальту — будь-який дефіцит здатен вплинути на ціну машин і поставити під загрозу прибуток автовиробників.

    Гендиректор корпорації Stellantis (Fiat, Chrysler, Peugeot) Карлос Таварес недавно заявив, що дефіцит батарей може вдарити по світовому автопрому вже у 2024–2025 роках. Він прокоментував рішення Ради ЄС так: "Це для нас не хороша новина і не погана новина. Це саме те припущення, яке є у нас у планах".

    Stellantis планує вже з 2030 року продавати тільки електромобілі.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.