• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що штучний інтелект діагностує рак грудей у жінок точніше за лікарів

    Опубликовано: 2022-06-30 06:34:48

    Штучний інтелект більш точно діагностує онкологічну хворобу грудей, ніж фахівці.

    Дослідження Імперського коледжу Лондона (велика Британія) і Google Health показало, що штучний інтелект здатний точніше діагностувати рак грудей, ніж шість лікарів-радіологів. Про це повідомляє журнал Nature, інформує Ukr.Media.

    У рамках дослідження штучний інтелект проаналізував майже 29 тисяч рентгенівських знімків жінок, які спостерігалися в онкологів протягом 10 останніх років.

    Програма видає на 1,2% менше хибнопозитивних діагнозів (коли здається, що рак розвивається, хоча це не так) у порівнянні з одним лікарем-радіологом. Крім цього, алгоритм видавав на 2,7% менше хибнонегативних результатів — це випадки, коли рак вже розвивається, але його не помітили.

    «Експеримент перевершив усі мої очікування. Він матиме значний вплив на якість аналізу, а також звільнить радіологів для більш важливих речей», — заявила одна з авторів дослідження, професор Імперського коледжу Лондона Ара Дарзі.

    Дослідники відзначили, що штучний інтелект, попри високу точність діагностики, не зможе замінити роботу лікарів. Він використовуватиметься на етапі аналізу рентгенівських знімків.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.