Вчені виявили, що штучний інтелект діагностує рак грудей у жінок точніше за лікарів

30 июн, 06:34

Штучний інтелект більш точно діагностує онкологічну хворобу грудей, ніж фахівці.

Дослідження Імперського коледжу Лондона (велика Британія) і Google Health показало, що штучний інтелект здатний точніше діагностувати рак грудей, ніж шість лікарів-радіологів. Про це повідомляє журнал Nature, інформує Ukr.Media.

У рамках дослідження штучний інтелект проаналізував майже 29 тисяч рентгенівських знімків жінок, які спостерігалися в онкологів протягом 10 останніх років.

Програма видає на 1,2% менше хибнопозитивних діагнозів (коли здається, що рак розвивається, хоча це не так) у порівнянні з одним лікарем-радіологом. Крім цього, алгоритм видавав на 2,7% менше хибнонегативних результатів — це випадки, коли рак вже розвивається, але його не помітили.

«Експеримент перевершив усі мої очікування. Він матиме значний вплив на якість аналізу, а також звільнить радіологів для більш важливих речей», — заявила одна з авторів дослідження, професор Імперського коледжу Лондона Ара Дарзі.

Дослідники відзначили, що штучний інтелект, попри високу точність діагностики, не зможе замінити роботу лікарів. Він використовуватиметься на етапі аналізу рентгенівських знімків.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/528516.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua