• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ІТ-експорт за 2022 рік вже приніс понад $3 млрд в українську економіку

    Опубликовано: 2022-06-27 09:00:27

    За перші п’ять місяців 2022 року експортна ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у розмірі $3,179 млрд.

    Про це повідомляє IT Ukraine Association з посиланням на дані Національного Банку України.

    Як сказано в повідомленні, за період березень-травень, вже під час війни, обсяг експорту комп’ютерних послуг збільшився на 6% відносно аналогічного періоду попереднього року та становив $1,7 млрд.

    Позитивні тенденції до зростання та стабілізації ІТ-ринку продемонстрували ще показники І кварталу 2022 року, які зафіксували рекордних $2 млрд експортних надходжень та збереження обсягу експорту ком’ютерних послуг у воєнний березень на рівні 96 %.

    Прогнози ІТ-компаній
    Згідно з останнім дослідженням IT Ukraine, 56% компаній-учасниць очікують на зростання на 5-30% у 2022 році. 41% компаній розраховують зберегти існуючі обсяги на рівні 50-100%.

    Сплата податків
    Станом на 1 червня 2022 року ІТ-компанії та приватні особи-підприємці, які працюють в ІТ-галузі, перерахували до зведеного бюджету України податкових платежів та зборів на суму 29,5 млрд грн.

    «На збереження обсягів ІТ бізнесу в Україні та, відповідно, податкових надходжень до держбюджету, впливає не тільки війна та пов’язані з нею ризики, які враховують наші глобальні клієнти. Сьогодні це також невирішені питання щодо нових процедур бронювання для ІТ-спеціалістів та їх тимчасового виїзду у відрядження за кордон, а також щодо перегляду НБУ політики з врегулювання валютного курсу. Без вирішення цих проблем в найближчий час говорити про подальше залучення нових контрактів в Україну і подальше зростання галузі буде вкрай тяжко», — зазначає виконавчий директор Асоціації Костянтин Васюк.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.