• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Залежність від смартфона можна порівняти із залежністю до паління

    Опубликовано: 2022-06-22 14:08:25

    Батьки самі несвідомо підштовхують дітей до залежності від смартфонів.

    Викладач університету Джоел Ренстром прирівняла залежність від смартфонів до паління, інформує Ukr.Media.

    На думку вченої, у пасивного паління і залежності від гаджетів є багато спільного. Ренстром заявила, що в США 96 відсотків населення мають смартфони, і велика частина американців замикається на своїх девайсах. Це впливає на дітей, яким батьки неусвідомлено прищеплюють звичку діставати смартфон в будь-який вільний час.

    Дослідник навела приклад матері, яка під час годування вільною рукою тримає смартфон. На її думку, така звичка з дитинства демонструє дитині поведінковий патерн, який вкладається в його пам’яті. «Людський мозок розвивається до 25 років. Тим більше двомісячна або дворічна дитина не в змозі осмислювати дійсність», — заявила Ренстром.

    У висновку вчена підкреслила, що навіть в підлітковому віці, коли діти розуміють небезпеку залежності від гаджетів, вони не в силах боротися зі звичкою. На її думку, порушують табу батьки, що дають їм сигнал і несвідомо підштовхують до залежності від смартфонів, як пасивне паління може підштовхнути до активного паління.

    У 2017 році аналітики зафіксували підвищений інтерес до кнопкових телефонів. Збільшилися продажі традиційних девайсів без сенсорного екрана і доступу в Інтернету, що пов’язали з втомою споживачів від цілодобового доступу до соцмереж і усвідомленого споживання інформації.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.