• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розроблено серцеві клапани, які будуть рости разом з дитиною

    Опубликовано: 2022-06-18 14:08:10

    У середньому пацієнту, який отримав протез серцевого клапана у віці до двох років, потрібно п’ять операцій на відкритому серці до повноліття.

    Дослідники з дитячої лікарні Бостона розробили протез клапана, діаметр якого можна регулювати без операції. Про це повідомляє NewAtlas.

    За основу новації вчені використовували клапани, які використовуються у венах ніг. На відміну від сучасних штучних клапанів серця, вони складаються не з трьох, а з двох стулок. Крім того, вони здатні реагувати на зміну діаметра вен.

    Перші експерименти на тваринах підтвердили, що сконструйований штучний серцевий клапан дійсно може змінювати свою форму під час зростання організму. Згодом буде необхідно регулювати розмір такого імпланта за допомогою катетера.

    «У порівнянні з операцією на відкритому серці — це малоінвазивна процедура», — наголошують дослідники.

    Вчені говорять, що піддослідні тварини, на серці яких в рамках експерименту були проведені операції, почуваються добре, а їхні показники згортання крові залишаються в нормі і через тривалий час після хірургічного втручання.

    Натхненні успіхом, дослідники мають намір провести клінічні випробування на людях протягом року або двох років.

    Раніше повідомлялося, що англійці видалили двоє зайвих грудей. Також відомо про те, що шотландець страждає від постійної ерекції після операції.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.