• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уганда оцінила свої запаси золотоносної руди у 31 мільйон тонн

    Опубликовано: 2022-06-17 12:30:00

    У ході проведення аеророзвідувальних, геофізичних та геохімічних досліджень та аналізів стало відомо, що Уганда має запас золотоносної руди в обсязі близько 31 млн тонн.

    Про це повідомив представник міністерства енергетики та розробки корисних копалин Соломон Муйіта, передає Mining.com.

    За його словами, з цієї руди можна витягти приблизно 320,158 тонн афінованого золота. Країна має намір залучити великих інвесторів для розвитку сектора, в якому досі домінували дрібні здобувачі.

    Більшість родовищ були виявлені в Карамоджі, випаленій великою місцевістю в північно-східному розі країни на кордоні з Кенією. Також велика кількість запасів була виявлена у східних, центральних та західних районах східноафриканської країни.

    Зазначається, що китайська компанія Wagagai вже відкрила копальню на сході Уганди і розпочне видобуток цього року. За словами Муйіті, компанія інвестувала 200 млн доларів, і на копальні будуть переробні потужності.

    На початку цього року парламент ухвалив новий закон про гірничодобувну промисловість, який після підписання президентом відкриє шлях до створення державної гірничодобувної компанії.

    Компанія обов'язково придбає 15% акцій у кожному проекті з видобутку корисних копалин, а інвестори будуть зобов'язані підписати угоду про розподіл продукції з державою.

    Нагадаємо, влада Уганди 12 січня наказала постачальникам інтернет-послуг заблокувати всі соцмережі та месенджери. Заборона соцмереж була застосована у відповідь на блокування Facebook деяких проурядових облікових записів.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.