• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці з’ясували, що сни сняться, щоб допомогти людині осмислити події та емоції

    Опубликовано: 2022-06-15 08:48:34

    Вчені з’ясували, навіщо сняться сни.

    Велике дослідження провели у Великобританії, інформує Ukr.Media.

    Група британських дослідників, які представляють Університет у Суонсі, заявила, що їй вдалося зрозуміти основну роль сновидінь. На думку фахівців, вірним є досить популярне на сьогодні припущення — сни допомагають людині осмислити події та емоції, з якими людина зіткнулася протягом дня, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Дізнатися природу сновидінь довгий час було досить важко з об’єктивних причин — у той час, коли людина бачить сни, вона не може поділитися своїми враженнями, після пробудження вона не обов’язково в точності зможе відтворити всі деталі сновидіння, а безпосередньо «заглянути» кому-небудь в сон, за великим рахунком, неможливо і сьогодні, нехай деякі спроби в цьому напрямку робляться.

    Довгий час сни сприймалися як містичне явище, і аж до кінця XIX століття люди майже завжди бачили в них контакт з надприродним, а тлумачення снів, по суті, являли собою спроби розшифрувати послання якихось таємничих сил. З розвитком психології деякі вчені прийшли до висновку, що навсправжки тлумачити сни не має сенсу, а інші (зокрема, Зигмунд Фрейд та Карл Юнг) спробували побачити в сновидіннях ключ до людської психології. З того часу вчені пропонували різні пояснення природи сновидінь, однак до єдиної думки різні дослідники не прийшли й досі.

    Автори нового дослідження запросили до участі в ньому двадцять студентів, кожен з яких добре запам’ятовував свої сни й міг відтворити їх. Кожного з учасників попросили вести щоденник, у який слід було записувати події, що відбулися впродовж дня, думки, які були за цей час, а також сни, які кожен зі студентів бачив вночі.

    Згодом, зіставляючи записи, фахівці прийшли до висновку, що розповіді про денні події й думки містили ті ж «ключові слова», будь то персонажі чи які-небудь інші образи. У деяких випадках асоціації були трохи менш очевидними, але теж майже безсумнівними. Наприклад, студент, який надавав велике значення майбутнім президентським виборам, у сні зустрівся з людиною, яка на наступний день залишає своє робоче місце проти власної волі.

    Фахівці відзначають, що чим старанніше учасник вів щоденник, тим більше «перетинів» між його життям і снами вдалося виявити вченим.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.