• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський схвалив дозвіл теробороні виконувати завдання у районах бойових дій

    Опубликовано: 2022-06-13 14:15:12

    Президент Володимир Зеленський 10 червня підписав закон про надання можливості територіальній обороні виконувати завдання у районах ведення військових (бойових) дій. Про це свідчать дані на веб-сайті Верховної Ради.

    Нагадаємо, що внесений у січні відповідний законопроект №6521 було ухвалено у першому читанні ще перед війною, 15 лютого, а остаточно прийнято парламентом 3 травня.

    Документ передбачає, зокрема, зміну статті 20 закону про основи національного опору, яка передбачала, що тероборона може виконувати завдання лише поза районами бойових дій. Тепер у ній йдеться про всю територію України.

    При цьому рішення щодо виконання завдань територіальної оборони в районах ведення військових дій приймається головнокомандувачем Збройних сил України.

    Передбачено, що документ набуде чинності наступного дня після опублікування. В якості закону він отримав №2237-IX, проте станом на вечір 11 червня на сайті Ради в такій якості його текст так і не опубліковано.

    Нагадаємо також, що раніше Кабінет міністрів надав право членам добровольчих формувань територіальних громад використовувати артилерію та ракетні системи.

    Тимофій Бесп'ятов
     
    Інф. delo.ua 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.