Зеленський схвалив дозвіл теробороні виконувати завдання у районах бойових дій

13 июн, 14:15

Президент Володимир Зеленський 10 червня підписав закон про надання можливості територіальній обороні виконувати завдання у районах ведення військових (бойових) дій. Про це свідчать дані на веб-сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, що внесений у січні відповідний законопроект №6521 було ухвалено у першому читанні ще перед війною, 15 лютого, а остаточно прийнято парламентом 3 травня.

Документ передбачає, зокрема, зміну статті 20 закону про основи національного опору, яка передбачала, що тероборона може виконувати завдання лише поза районами бойових дій. Тепер у ній йдеться про всю територію України.

При цьому рішення щодо виконання завдань територіальної оборони в районах ведення військових дій приймається головнокомандувачем Збройних сил України.

Передбачено, що документ набуде чинності наступного дня після опублікування. В якості закону він отримав №2237-IX, проте станом на вечір 11 червня на сайті Ради в такій якості його текст так і не опубліковано.

Нагадаємо також, що раніше Кабінет міністрів надав право членам добровольчих формувань територіальних громад використовувати артилерію та ракетні системи.

Тимофій Бесп'ятов
 
Інф. delo.ua 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/527444.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua