• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 240 танків. Польща відправила Україні більшу частину своєї зброї на $2 млрд – Дуда

    Опубликовано: 2022-06-09 13:45:45

    Польща відправила Україні більшу частину своєї зброї сумарно на $2 млрд, зокрема 240 танків. Про це заявив в інтерв'ю BILD польський президент Анджей Дуда.

    "Україні потрібне важке озброєння, танки. Це потреби України. Я говорив із президентом Зеленським два дні тому. Він знову попросив мене (про зброю. – ред.). Ми відправили танки, понад 240 танків, які Україна може обслуговувати. Ми відправили майже 100 одиниць бронетехніки та озброєння. Зброя, боєприпаси, ракети. Ми відправили загалом зброю на $2 млрд", – сказав він.

    За словами Дуди, це величезні витрати, але Польща розуміє необхідність і передала Україні більшу частину зброї своєї армії.

    "Це не були запаси, які були у нас на складі. Ми передали наші танки та бронетехніку", – сказав він.

    Президент Польщі закликає всіх, хто має можливість, давати Україні артилерію. За його словами, артилерія – єдиний засіб, щоб стримати армію РФ.

    Він також нагадав, що Польща так і не отримала від Німеччини оновлені танки Leopard замість тих, які передала Україні.

    Водночас він відмовився оцінювати правдивість слів канцлера ФРН Олафа Шольца, який стверджує, що більше за Берлін Україні допомагають у військовому плані, ймовірно, лише США.

    "Я не хочу судити про правдивість слів канцлера. Це можуть зробити німецькі політики та ЗМІ. Маючи доступ до загальнодоступної інформації. Якщо Німеччина дійсно допомагає такою мірою, то я можу тільки сказати, як безпосередній сусід, що я дуже вдячний", – підсумував він.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.