• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 70% прибулих через війну українців до Туреччини вже виїхали з країни, - посол

    Опубликовано: 2022-06-09 09:45:42

    Юридично українці в Туреччині біженцями не вважаються.

    Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну до Туреччини заїхало близько 165 тисяч громадян України. Станом на сьогодні 115 тисяч українців вже виїхали з країни.

    Про це повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю надзвичайного та повноважного Посла України в Туреччині Василя Боднаря виданню "Укрінформ".

    За його словами, починаючи з 24 лютого в Туреччину заїхали близько 165 тисяч громадян України, і з них вже виїхали 115 тисяч.

    "Хтось повернувся в Україну, хтось поїхав шукати притулку в інших країнах. Приблизно 50 тисяч, які лишаються, розселені переважно на півдні - здебільшого в Анталії, Аланії, у Стамбулі та частково Анкарі", - сказав дипломат.

    За словами посла, у відсотковому співвідношенні з Туреччини виїхало майже 70% громадян України, які прибули після першого дня війни.

    Він зауважив, що серед громадян України, які зараз знаходяться у Туреччині, є також кримські татари та турки-месхетинці, які розселилися по всій території країни. Василь Бондар нагадав, що юридично українці в Туреччині біженцями не вважаються.

    "Частина з них потроху отримують статус гуманітарного міжнародного захисту, який передбачає право на проживання, безкоштовне медичне обслуговування, соціальне страхування, можливість працевлаштування в певних секторах та отримання освіти", - підкреслив дипломат.

    Водночас багато громадян України самотужки вирішують питання свого перебування та тимчасового облаштування в країні - вони оформлюють посвідку на проживання на загальних підставах.

    "Це платна послуга, і ми зверталися до турецької сторони з проханням спростити механізм її отримання та зробити її безкоштовною", - сказав представник дипломатичного відомства.

    КАТЕРИНА ГОНЧАРОВА

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.