• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску

    Опубликовано: 2022-06-04 20:28:08

    Сік брусниці допомагає людям з високим кров’яним тиском.

    Не секрет, що деякі харчові добавки та компоненти можуть бути дуже корисними для профілактики певного спектра захворювань. Проте відносно високого кров’яного тиску все виявляється не таким вже й простим, зважаючи на наявність безлічі побічних ефектів від таких продуктів. Однак команда фінських вчених-мікробіологів з Національного Університету Гельсінкі представила результати свого нового дослідження, присвяченого розгляду того, як брусничний сік може стати допоміжним чинником мінімізації високого кров’яного тиску — що й було продемонстровано на прикладі кількох груп піддослідних щурів, яким індукували тиск, інформує Ukr.Media.

    Варто зазначити, що раніше деякі подібні дослідження вже проводилися, проте більшою мірою вони були спрямовані на розгляд того, як ягідний сік у поєднанні з деякими видами дієт може вплинути на маркери кров’яного тиску. У новому дослідженні команда фахівців зосередилася виключно на вивченні властивостей поліфенолів брусничного соку — спеціальних речовин, так чи інакше наявних практично у кожному виді ягід — і які раніше вже демонстрували позитивні результати під час дослідження.

    Додаючи різну кількість брусничного соку у раціон трьох груп піддослідних мишей з високим кров’яним тиском, вчені помітили, що після закінчення періоду від 8 до 10 тижнів такі групи стали демонструвати помітно менші піки кров’яного тиску — і чим більше поліфенолів ними було вжито, тим рідше були піки. Тож нове дослідження фінських фахівців фактично доводить величезну користь брусничного соку для зниження кров’яного тиску.

    Крім цього, вчені також відзначили той факт, що навіть за умови додавання досить великої кількості брусничного соку у раціон піддослідних щурів, вони не помітили особливих побічних ефектів. А це може означати, що на відміну від безлічі інших харчових продуктів і добавок, що дозволяють знизити кров’яний тиск на системному рівні, брусничний сік є ще й найбільш безпечним для довгострокового застосування. Втім, вчені відзначили, що мають намір провести ще додаткові дослідження.

    Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.