• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина поставить Україні свою найсучаснішу ППО IRIS-T та РСЗВ – Шольц

    Опубликовано: 2022-06-01 16:00:08

    Німеччина поставить Україні свою найсучаснішу систему протиповітряної оборони IRIS-T, реактивні системи залпового вогню, контрбатарейний радар та гаубиці. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляють Reuters та Tagesspiegel.

    "Уряд вирішив, що ми поставимо найсучаснішу систему протиповітряної оборони, яка має Німеччина, у вигляді IRIS-T", – заявив Шольц у Бундестазі.

    Канцлер сказав, що ППО допоможе захистити від російських авіанальотів "ціле місто". Шольц не назвав конкретних термінів постачання та кількості комплексів. Раніше Bild повідомляв, що Україна зацікавлена у постачанні 10 комплексів, а повністю запустити систему зможуть у листопаді.

    Крім того, Німеччина поставить Україні сучасний радар, який виявлятиме ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію. Шольц також зазначив, що Німеччина у тісній співпраці зі США постачатиме РСЗВ. Однак із цих РСЗВ не можна буде бити вглиб РФ.

    Канцлер додав, що найближчим часом Німеччина разом із Нідерландами поставлять Україні 12 найсучасніших самохідних гаубиць, навчання українських військових поводженню з цією зброєю завершиться за кілька днів.

    Він також заявив, що Німеччина постійно постачає Україні зброю з моменту повномасштабного вторгнення РФ, зокрема 15 млн патронів, 100 000 ручних гранат і 5000 протитанкових мін.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.