• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правда про користь і шкоду сої на підставі наукових даних

    Опубликовано: 2022-05-20 21:24:57

    Поживні речовини в складі бобів та їх вплив на здоров’я людини.

    Складно знайти продукт, який викликає стільки ж суперечок. Одні вважають сою корисною через велику кількість поживних речовин в складі. Інші побоюються, що вживання бобових може спровокувати рак, порушити роботу щитовидної залози. Вчені дають пояснення про користь і шкоду сої на підставі наукових даних, інформує Ukr.Media.

    Поживні речовини

    Боби містять у своєму складі білки, жири, цукор, вуглеводи і незамінні для організму амінокислоти. Соя багата залізом, кальцієм і магнієм, міддю, селеном та іншими елементами. У ній є фолієва кислота, вітаміни групи B, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Соєві боби — природне джерело антиоксидантів, що захищають від пошкодження клітин. Вони багаті фітоестрогенами, які активують власні гормони організму.

    Користь для здоров’я

    Вживання сої вирішує проблеми, що виникають у людини:

    Знижує рівень «поганого» холестерину і підвищує «хороший». Це зменшує ризик появи атеросклерозу, діабету і ожиріння.
    Стабілізує високий артеріальний тиск.
    Запобігає розвитку захворювань серця, знижує ймовірність смерті від них.
    Зменшує запалення судин, підвищує їх еластичність.
    Полегшує симптоми менопаузи — частоту і тяжкість припливів, депресію, дратівливість, втому.
    Зменшує рівень інсуліну і глюкози в крові.
    Покращує стан кісток при зниженні кількості естрогену під час менопаузи. Запобігає виникненню остеопорозу.
    Знижує ризики розвитку раку грудей, простати, ендометрії і товстої кишки.
    Негативні ефекти сої

    При зловживанні бобами іноді виникають проблеми:

    Соя містить антинутрієнти. Ці речовини знижують здатність організму засвоювати мінерали та вітаміни. Вирішити проблему допомагають замочування, пророщування і ферментація продукту.
    Антинутрієнти зменшують бар’єрну функцію кишечника, що призводить до запалень, порушує травлення.
    Нерідко соєві боби бувають генномодифіковані. Вони містять менше поживних речовин і більше гербіцидів, ніж органічні продукти. Щоб виявити їх негативний вплив, необхідні додаткові дослідження.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.