• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вступ України до НАТО зменшить загрозу ядерної війни – Мельник

    Опубликовано: 2022-05-19 16:30:23

    Якщо Україна буде у складі НАТО, ризик ядерної війни зменшиться. На цьому наголосив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю Funke, передає УНН.

    Деталі

    Мельник зазначив, що мета вступити до НАТО залишиться. Більшість українців хочуть цього.

    "Зрозуміло одне: ми хочемо швидше вступити до НАТО. Це може статися так само швидко, як у випадку зі Швецією чи Фінляндією. Було б потрібне лише суто політичне рішення, щоб швидко інтегрувати Україну в Альянс. Я вважаю, що Україна сьогодні має набагато більше шансів на членство в НАТО, ніж до війни. Якби Україна була в Альянсі, ризик ядерної війни зменшився б. Тоді б путін знав: якби Україна зазнала нападу із застосуванням ядерної зброї, йому довелося б зважати на ядерний удар у відповідь. Це зупинило б його", – сказав Мельник.

    Доповнення

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що немає даних, які б вказували на те, що російський ядерний арсенал  перевели на більш високий рівень готовності.

    У березні спікер російського диктатора дмитро пєсков заявив, що росія може використати ядерну зброю, "тільки якщо для країни виникне реальна загроза".

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.