• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені назвали найчастіші ускладнення COVID-19

    Опубликовано: 2022-05-16 21:24:55

    Вчені визначили ряд ускладнень, які пов’язують з COVID-19. Аналіз вони опублікували в журналі Canadian Medical Association Journal.

    Зокрема, дослідники хотіли підтвердити, які з раніше описаних ускладнень мають найбільш сильний зв’язок з COVID-19, а які становлять найбільший ризик. Вчені проаналізували дані більш ніж 70 тисяч людей з COVID-19 у США, щоб дізнатися, які ускладнення виникають найчастіше, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Найсильніше з COVID-19 пов’язані:

    захворювання дихальної системи (пневмонія, гострий респіраторний дистрес-синдром, гостра інфекція нижніх дихальних шляхів, дихальна недостатність, пневмоторакс)
    стани системи кровообігу (зупинка серця, гострий міокардит, гематологічні порушення, наприклад, порушення згортання крові)
    ниркові порушення (гостра ниркова недостатність)
    порушення нюху і смаку.

    При цьому сильний зв’язок не означає, що ці стани є найбільш поширеними. Так, серед найбільш частих ускладнень COVID-19:

    пневмонія, на яку хворіють близько 27,6% від усіх людей з COVID-19 і у 81% пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії,
    дихальна недостатність, яку спостерігали в 22,6% від усіх людей з COVID-19 і у 75,3% пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії,
    гостра ниркова недостатність, яку мали близько 11,8% від усіх хворих і 50,7% пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії,
    інший сепсис, який був у 10,4% від усіх і у 54,1% пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії.

    Нарешті, серед ускладнень з найбільш високим ризиком значаться вірусна пневмонія, дихальна недостатність, сепсис, гостра ниркова недостатність, гострий респіраторний дистрес-синдром.

    У той же час, аналіз не підтвердив попередні припущення про те, що COVID-19 значно збільшує ризик інсульту.

    Нагадаємо, що раніше вчені довели ефективність масок для захисту від COVID. Маска ефективно затримує великі респіраторні краплі при видиху і таким чином знижує ризик прямої передачі коронавірусу.

    Також повідомлялося, що COVID-вакцини будуть ефективні протягом тривалого часу. Фахівці встановили, що імунітет до COVID-19 зберігається, мінімум, вісім місяців. А це означає, що вакцини від коронавірусу будуть захищати людину від повторного зараження тривалий період.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.