• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна допомагає Молдові знизити залежність від російської електроенергії з Придністров’я - Укренерго

    Опубликовано: 2022-05-12 18:00:52

    Україна своїм експортом електроенергії допомагає Молдові знизити залежність від російських потужностей з невизнаного Придністров’я. Також відкрито можливість експорту до ЄС завдяки приєднанню до європейської ENTSO-E, що забезпечує країні експортну виручку. Про це заявив під час брифінгу голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише УНН.

    Цитата

    «Маємо певні практичні наслідки технічної синхронізації мереж з енергомережами Європейського Союзу. Ми вже відкрили можливість експорту по деяких напрямках – в Польщу зараз можливий експорт близько 300 мегават. Також експортуємо в Молдову. Ми не лише отримуємо експортну виручку, але й позбавляємо часткової залежності Молдову від електроенергії з російської електростанції в Придністров’ї», - сказав він.

    Деталі

    Кудрицький пояснив, що українська компанія, яка здійснює експорт у Молдову, показала, що європейська прозора ринкова система експорту цілком дієва і дозволяє заробляти Україні кошти.

    Також він зазначив, що українська енергосистема має потужну підтримку ЄС. Українські споживачі мають гарантоване енергоживлення, баланс енергосистеми забезпечується в повному обсязі.

    Доповнення

    16 березня Україна приєдналася до Єдиної енергосистеми Європи (ENTSO-E), ставши членом "енергетичного Євросоюзу".

    ENTSO-E — європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об’єднує 43 оператори у 36 країнах європейського континенту.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.