• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Санкції ЄС. Угорщині, Словаччині та Чехії дозволять купувати нафту з РФ ще кілька років

    Опубликовано: 2022-05-06 15:30:31

    Шостий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії обновили в частині нафтового ембарго, пише Bloomberg. Ці зміни дають Угорщині та Словаччині зайвий рік на відмову від російської нафти, а також додають Чехію до списку країни, які отримають відтермінування.

    За даними джерел видання, Угорщина та Словаччина зможуть купувати нафту з Росії до кінця 2024 року, а Чехія – до середини 2024 року.

    Їм буде заборонено реекспортувати нафту.

    Президент Угорщини Віктор Орбан уже заявив, що вплив ембарго на нафту з РФ для економіки країни буде рівнозначним ефекту "ядерної бомби". Він хоче, щоб для Угорщини був виняток – відтермінування на п'ять років.

    Угорщина, Словаччина та Чехія сильно залежать від російської нафти, але їхній імпорт незначний у порівнянні з іншими країнами ЄС.

    Переговори країн щодо шостого пакета санкцій продовжаться у п'ятницю, будуть довгими та складними, пише видання.

    За даними Reuters, це не єдині зміни, які розглядатимуться сьогодні. Можливо, що ембарго на нафту набуде чинності не через шість місяців, як планувалося, а через дев'ять.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.