• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН планує розгорнути місію з розмінування в Україні

    Опубликовано: 2022-05-04 13:45:49

    Служба Організації Об'єднаних Націй із розмінування UNMAS планує розгорнути свою місію в Україні. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

    Згідно з повідомленням, 3 травня заступник міністра внутрішніх справ Мері Акопян та заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Дмитро Бондар провели зустріч із представниками Служби ООН із протимінної діяльності в Україні Саймоном Портером та Анатолієм Тимошенком.

    "В даний час Служба розмінування UNMAS у координації з іншими підрозділами ООН напрацьовують механізми в контексті надання допомоги з боку ООН, про яку попросила Україна. Представники Служби ООН із протимінної діяльності в Україні збирають інформацію про потреби на місцях, які потребують розмінування", - сказано в повідомленні.

    United Nations Mine Action Service (UNMAS) є службою у складі ООН, яка займається розмінуванням, допомогою потерпілим від мін, знищенням запасів мін, а також навчанням населення мінної небезпеки.

    Нагадаємо, за даними ДержНС після російського 300 тис. квадратних кілометрів площі України вважаються потенційно небезпечними з погляду мінування.

    Українська асоціація саперів вважає, що 132 тисячі квадратних кілометрів українських територій можуть бути небезпечними з точки зору забруднення вибухонебезпечними предметами.

    Степан Крьока
     
    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.