• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд на Фіджі дозволив віддати США яхту російського олігарха Керімова

    Опубликовано: 2022-05-03 14:30:35

    Верховний суд Фіджі дозволив арештувати яхту Amadea вартістю $450 млн, яку вважають власністю підсанкційного російського олігарха Сулеймана Керімова, пише австралійське видання ABC News.

    Розкішна 106-метрова яхта Amadea прибула з Мексики на Фіджі в середині квітня, де її затримали за запитом США. Американська влада подала клопотання про арешт судна, і 3 травня суддя Діпті Амаратунга (Deepthi Amaratunga) задовольнив його.

    Адвокат компанії Millemarin Investment Ltd, на яку зареєстровано яхту, збирається подати апеляцію, тому поки що судно залишиться на Фіджі.

    Сім'я Керімова володіє золотовидобувною компанією Полюс та міжнародним аеропортом Махачкала в Дагестані. Він один із найбагатших російських олігархів. За оцінками Forbes, у 2021 році статки Керімова зросли майже на 60% до $15,8 млрд.

    106-метрову яхту Amadea спустили на воду у 2017 році на німецькій корабельні Lürssen, яка будує одні з найдорожчих яхт у світі. Її екстер'єр розробив відомий норвезький дизайнер Еспен Ойно, а внутрішнім оздобленням займався Франсуа Зуретті.

    США упевнені, що судно належить Керімову, який знаходиться під санкціями, але захист це заперечує.

    Адвокати кажуть, що реальний власник – колишній глава Роснєфті Едуард Худайнатов. Російські ЗМІ називають його також справжнім власником яхти Шехерезада, яку приписують Володимиру Путіну.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.