• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угорщина обіцяє вето на санкції ЄС щодо російської енергетики - Bloomberg

    Опубликовано: 2022-05-02 17:30:52

    Угорщина накладе вето на будь-яку європейську пропозицію, яка призведе до обмеження імпорту енергоресурсів із рф, за словами високопоставленого міністра в уряді угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана - Гергеля Гуляша, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

    Цитата

    "Ми ясно дали зрозуміти, що ніколи не підтримаємо" розширення санкцій Європейського Союзу проти рф на сферу енергетики, заявив у неділю HirTV міністр кабінету міністрів Угорщини Гергель Гуляш.

    Деталі

    ЄС збирається запропонувати заборонити російську нафту до кінця року через війну в Україні, а до цього обмеження на імпорт вводитимуться поступово, повідомило в суботу агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

    Угорщина, яка дуже залежить від російських енергоносіїв, була однією з найактивніших противників розширення санкцій.

    "Оскільки такі рішення вимагають одностайності, Єврокомісії немає сенсу пропонувати санкції щодо природного газу та сирої нафти, які б обмежили закупівлі Угорщини", — сказав Гуляш із посиланням на виконавчу владу ЄС.

    Доповнення

    Уряд Орбана домовився з рф щодо переведення їх платежів за газ у рублі, що стало перевіркою для санкційної політики ЄС. росія в середу припинила постачання газу до Польщі та Болгарії, виконавши погрозу припинити подачу газу, якщо платежі не будуть проводитись у рублях.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.