• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС України відреагувало на вибухи у Придністров'ї: засуджує втягування невизнаної республіки у війну

    Опубликовано: 2022-04-27 12:15:06

    У Міністерстві закордонних справ України заявляють про стурбованість безпековою ситуацією у Придністровському регіоні Республіки Молдова та засуджують спроби втягнути його у війну Росії проти України. Про це йдеться у повідомленні відомства.

    "Хвиля повідомлень 21-26 квітня про мінування навчальних закладів, напад на будівлю так званого "міністерства державної безпеки", руйнування двох радіовеж у Григоріопольському районі та вибухи на аеродромі у Тирасполі співпали у часі із заявами російського військового командування про намір загарбати увесь південь України і встановити сухопутний коридор із Придністровським регіоном Молдови", - сказано у ньому.

    Водночас українське МЗС не дає жодної прямої оцінки цим подіям, так само як і не прив'язує їх безпосередньо до будь-яких дій.

    "Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів, засуджує відчайдушні спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у розв’язану РФ 24 лютого повномасштабну війну проти України та закликає до деескалації напруги", - йдеться у заяві.

    У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що продовжують уважно відслідковувати подальший розвиток подій, висловлюючи при цьому впевненість у спроможності української армії зруйнувати будь-які плани РФ в Україні.

    "Збройні сили України надійно захищають нашу державу та готові зруйнувати будь-які подальші підступні плани агресора на українській території, зокрема і на Південнобузькому напрямку", - заявили у міністерстві.

    Зазначимо, що в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України прямо заявили, що вважають останні події в Придністров'ї організованими Росією провокаціями для його залучення у війну проти України.

    У свою чергу напередодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України назвало цей обстріл одним із низки провокативних заходів, організованих Федеральною службою безпеки Росії для нагнітання панічних та антиукраїнських настроїв у ПМР.

    У Кремлі ж раніше у вівторок обтічно заявили, що "спостерігають за ситуацією" в ПМР, а в російському Міністерстві закордонних справ РФ стверджують, що "хотіли б уникнути"   розвитку сценарію, за якого Росія буде змушена втрутитися в ситуацію в Придністров'ї. При цьому російська сторона натякає, що саме Україна нібито намагається втягнути ПМР у свою війну з Росією.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.