• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Топ-посадовці США оголосили про нову військову допомогу Україні на 300 млн доларів

    Опубликовано: 2022-04-26 09:00:43

    Сполучені Штати нададуть понад 300 мільйонів доларів військової допомоги Україні. Про це під час візиту до Києва оголосили держсекретар США Ентоні Блінкен та глава Пентагону Ллойд Остін, пише УНН з посиланням на Associated Press.

    Деталі

    Топ-представники Сполучених Штатів оголосили про іноземне військове фінансування на суму 713 мільйонів доларів. Близько 322 мільйонів доларів відправлять до Києва, іншу частину розділять між країнами-членами НАТО та іншими країнами, які забезпечували Україну військовим постачанням з початку війни з росією, заявили чиновники.

    Це фінансування відрізняється від попередньої американської військової допомоги, оскільки є не пожертвуванням із запасів міноборони, а готівкою, яку країни можуть використати на придбання необхідної зброї.

    Крім того, США схвалили продаж боєприпасів на суму 165 мільйонів доларів. Посадовці зазначили, що це збільшує загальну суму американської військової допомоги Україні до 3,7 мільярда доларів з моменту повномасштабного вторгнення.

    Нагадаємо

    24 квітня до Києва з візитом прибули держсекретар та міністр оборони США. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.