• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили гени уразливості для коронавірусу

    Опубликовано: 2022-04-25 18:48:17

    Дослідники з Університету Британської Колумбії виявили, що деякі варіації в гені ABO здатні значно підвищувати ризик захворювання на коронавірус в разі потрапляння SARS-CoV-2 в організм людини. Результати роботи вчені наводять у прес-релізі на MedicalXpress.

    Експерти порівняли дані про активність генів в легенях здорових людей та хворих на коронавірус з інформацією про генну активність в тканинах легенів і проаналізували дані про синтез білків в осіб без COVID-19, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Так вони визначили конкретні біомаркери, які відповідають за стійкий імунітет до коронавірусної інфекції.

    Відзначається, що кілька генів, які є відповідальними за відповідь імунітету COVID-19, так само відповідальні за вразливість хворого при коронавірусі.

    Йдеться про ген ABO, за яким визначають групу крові і який робить значний внесок у те, як організм сприймає інфекцію.

    Результати засновані на попередніх дослідженнях, які виявили тісний зв’язок між групою крові і високим ризиком зараження.

    Крім того, вчені стверджують, що носії таких генетичних варіантів, як SLC6A20, ERMP1, FCER1G і CA11, наражаються на вищий ризик розвитку коронавірусної інфекції.

    Нагадаємо, дослідники з’ясували, що коронавірусна інфекція блокує білки, які відповідають за протистояння вірусу, і тому імунітет пізно бачить чужородний організм.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.