• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Понад 60% людей у світі вважають війну рф проти України загрозою для власної країни - опитування

    Опубликовано: 2022-04-20 16:00:52

    82% громадян з 27 країн світу вважають, що війна рф проти України є великим або значним ризиком для світу в цілому. Ще 61% осіб переконані, що ця війна є загрозою для їхньої власної країни, пише УНН з посиланням на дані опитування Ipsos.

    Деталі

    Те, що їхня власна країна стикається зі значним ризиком через російську агресію, вважають 87% громадян Японії, 77% громадян Польщі, 77% громадян Південної Кореї та 75% - Швеції.

    Стежать за новинами про війну в Україні від 57% до 77% опитаних. Виняток становлять Японія (89%), Швеція (83%) та Малайзія (49%). Зокрема у Малайзії, Саудівській Аравії, Угорщині та Індії переважає думка, що “проблеми України - це не наша справа і ми не повинні втручатися”. Її також поділяють половина опитаних у Мексиці, Ізраїлі та Аргентині. За винятком Угорщини, від 65% до 80% у інших опитаних країнах-членах ЄС, а також у Великій Британії, США, Канаді, Австралії, Японії та Південній Кореї з цією думкою не згодні.

    Три чверті громадян (74%) погоджуються, що їхня країна має приймати українських біженців. Найбільше таких у Швеції (89%), Нідерландах (86%), Іспанії (85%) та Польщі (84%). Найнижчий показник у Туреччині – 53%. Водночас шість із десяти опитуваних зазначають, що не можуть дозволити собі фінансову підтримку України.

    Також 70% громадян світу вважають, що їхня країна має підтримувати суверенні держави у разі нападу. Водночас 72% опитуваних вважають, що воєнного втручання слід уникати.

    Підтримують надання зброї Україні близько 36% громадян. Близько дві третини погоджуються з тим, що економічні санкції проти росії є ефективною тактикою, що допомагає зупинити війну.

    Довідково

    Опитування проводили з 25 березня по 3 квітня серед 19 000 дорослих у віці до 75 років на платформі онлайн-опитування Ipsos Global Advisor.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.