• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Колаборантам загрожує та сама відповідальність, що і оккупантам, — Верещук

    Опубликовано: 2022-04-19 11:45:07

    Колаборантам загрожує та сама відповідальність, як і окупантам згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність)», який набув чинності 15 березня 2022 року.

    Про це заявила віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

    Зокрема, за новим законом колаборантом є особа, яка свідомо співпрацює з окупаційною цивільною чи військовою владою на шкоду власній державі. Відповідальність несуть і політичні партії, громадські та релігійні організації, профспілки.

    «Вас добре видно з Києва. Ми знаємо все, що ви робите, всі ваші домовленості та все, що ви намагаєтеся приховати. Цього вам не вдасться зробити! Я вам це особисто обіцяю. За все, що зараз відбувається на території – на жаль, поки що непідконтрольною українській владі, ви отримаєте покарання – цілком. І це не лише 15 років, які на вас чекають відповідно до 111-ї статті Кримінального кодексу України. Ви сядете на лаву підсудних у міжнародному суді – нарівні з окупантами, які нищать наших людей, які прицільно вбили ракетою на вокзалі у Краматорську десятки жінок та дітей», - наголосила Верещук.

    Нагадаємо, раніше Верховна Рада України ухвалила законопроект №7186, який передбачає кримінальну відповідальність за колабораціоністську діяльність, 14 квітня.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.