• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова Єврокомісії: банкрутство росії — лише питання часу

    Опубликовано: 2022-04-18 18:00:24

    За словами голови комісії Усули фон дер Ляйєн, каральні заходи щодо Москви вже починають діяти. З кожним тижнем санкції дедалі глибше проникають у російську економіку, а експорт у росію впав на 70%. Про це голова Єврокомісії заявила в інтерв'ю виданню Bild, передає УНН.

    Цитата

    "Санкції з кожним тижнем дедалі глибше в'їдаються в російську економіку: експорт до рвпав на 70 відсотків. 700 російських літаків втратили ліцензію через відсутність запчастин та оновлення програмного забезпечення. Сотні великих компаній та тисячі фахівців відвертаються від країни. За поточними прогнозами, валовий внутрішній продукт у росії впаде на 11 відсотків. Національне банкрутство росії – лише питання часу. Цією війною путін також руйнує свою країну та майбутнє її народу", - заявила фон дер Ляйєн.

    "Ми продовжуємо розглядати банківський сектор, особливо Ощадбанк, частку якого припадає 37 відсотків російського банківського сектора. І, звичайно, є проблеми з енергетикою".

    Деталі

    Проте голова Єврокомісії також закликає країни ЄС оперативно доставити зброю в Україну та не виключає наявності певних видів озброєнь.

    "Я не роблю відмінностей між важким і легким озброєнням, - сказала фон дер Ляйєн Bild. - Україні треба дати те, що їй потрібно в обороні, і те, з чим вона може впоратися".

    Що було раніше

    Тиждень тому міністр закордонних справ Німеччини висловилась за постачання важкого озброєння в Україну. Україні потрібні "додаткові військові матеріали, особливо важке озброєння", заявила Анналена Бербок у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі.

    Додамо

    Після п'ятого великого пакету санкцій, рішення про яке було ухвалено дев'ять днів тому, Комісія ЄС почала працювати над подальшими заходами проти росії. ЄС планує поширити санкції на Ощадбанк і готує механізм нафтового ембарго.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.