• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна запросила в G7 50 млрд доларів на покриття дефіциту бюджету - радник Президента

    Опубликовано: 2022-04-18 17:00:52

    Україна запросила у країн G7 фінансову підтримку у розмірі 50 мільярдів доларів, а також розглядає можливість випуску облігацій з нульовим купоном, щоб допомогти покрити дефіцит бюджету, пов'язаний із війною протягом наступних шести місяців, заявив у неділю економічний радник президента Олег Устенко під час національного телемарафону, передає УНН.

    Виступаючи на національному телебаченні, Устенко сказав, що ці варіанти активно обговорюються.

    Цитата

    "Президент чітко сказав, що мова йде приблизно про 7 мільярдів доларів на місяць. Це той дефіцит який в нас є зараз. Цей дефіцит треба фінансувати. Чому Президент оперує цифрою в 50 мільярдів доларів – то якщо подивитися того вистачить на пів року, а це приблизно біля 50-ти мільярдів доларів нам потрібно, щоб забути про цю проблему на тривалий період часу... Президент звернувся з прохання до країн "Великої сімки" про надання цих 50-ти мільярдів доларів фінансування для України", - заявив Устенко.

    Додамо

    Міністерство фінансів України прогнозує зростання дефіциту державного бюджету з 2,7 млрд доларів у березні до 5-8 млрд доларів у квітні та травні.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.