• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна в Україні може призвести до злиднів та голоду понад 1,7 млрд людей – ООН

    Опубликовано: 2022-04-14 15:30:31

    У докладній аналітичній записці Генсекретар ООН Антоніо Гуттеріш пояснив, що російсько-українська війна спричинить кризу в галузі продовольства, енергетики та фінансів. Вона ризикує призвести до злиднів і голоду до 1,7 млрд людей, що становить понад п’яту частину людства, пише УНН з посиланням на сайт ООН.

    Деталі

    Як зазначає Гуттеріш, є “пряма кореляція між зростанням цін на продукти харчування та соціальною, політичною нестабільністю”. Згідно з оцінками експертів ООН, Україна та росія забезпечують 30% світового виробництва пшениці та ячменю, п’яту частину кукурудзи та понад половину соняшникової олії.

    Разом їхнє зерно є основним джерелом їжі для деяких з найбідніших і найбільш уразливих людей, забезпечуючи понад одну третину пшениці, що імпортується 45 африканськими та найменш розвинутими країнами. Водночас, зазначають експерти, росія є найбільшим у світі експортером природного газу та другим за величиною експортером нафти.

    З початку 2022 року ціни на пшеницю та кукурудзу зросли на 30 відсотків, ціни на олію зросли більш ніж на 60 відсотків за останній рік, а ціни на природний газ та добрива зросли більш ніж вдвічі.

    Гуманітарні операції ООН стикаються з проблемою фінансування, через що організація просить допомоги у міжнародних фінансових установ. ООН закликає виділяти фінансування для найбільш вразливих країн, допомагати урядам країн, що розвиваються, інвестуючи в найбідніші та найуразливіші, посилювати соціальний захист, а також працювати над реформуванням глобальної фінансової системи, щоб зменшити нерівність.

    Нагадаємо

    Президент українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса розповів, що війна в Україні може призвести до глобальної продовольчої кризи і голоду. Найсерйозніші наслідки буде відчутно вже у 2023 році.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.