• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генеральну угоду знов порушено…

    Опубликовано: 2006-04-28 15:53:00

    Як стало відомо із засобів масової інформації, до Міністерства юстиції України на державну реєстрацію подано нормативно-правові акти відповідних центральних органів виконавчої влади щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом, а також на загальнодоступні телекомунікаційні послуги.

    У зв’язку з цим 27 квітня 2006 року до Міністра юстиції України Головатого С.П. направлено листа від Спільного представницького органу профспілок з проханням при розгляді питання щодо державної реєстрації цих нормативно-правових актів звернути увагу, що ці рішення були прийняті без погодження з профспілковою стороною. Відповідно до пункту 4.11 чинної Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями, підписаною 19 квітня 2004 року, рішення про зміну діючих тарифів і норм, які затверджуються центральними органами виконавчої влади відповідно до їх повноважень, приймаються за погодженням з профспілковою стороною відповідно до цієї Угоди.

    Водночас було зазначено, що Міністерство юстиції України на звернення ФПУ від 04.07.2005 № 04-10-1012 повідомило, що в разі відсутності погодження з профспілковою стороною рішень про зміни діючих тарифів нормативно-правові акти з цих питань не можуть бути прийнятими (лист Мін’юсту від 25.07.2005 № 24-45-2350).

    Інф. Управління з питань соціального  захисту апарату ФПУ

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.