• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агентство Fitch привласнило Росії рейтинг «дефолт неминучий»

    Опубликовано: 2022-03-09 11:00:33

    Рейтингова агенція Fitch знизила кредитний рейтинг Росії з "В" до "С". Це означає, що країна опинилася у переддефолтному стані. Про це йдеться у повідомленні Fitch.

    Fitch зазвичай не привласнює прогнози до країн з рейтингом "CCC" або нижче, але з РФ зробили виняток з огляду на різке падіння економіки країни. Попереднього разу агентство знижувало рейтинг Росії до "В" 3 березня.

    Після запровадження нових обмежень Заходу Fitch переглянуло рейтинг Росії у бік зниження. "Рейтинг "C" відображає думку Fitch про неминучість суверенного дефолту", - йдеться в повідомленні агентства.

    Зазначається, що на зниження рейтингу вплинули не лише санкції проти Росії з боку всього цивілізованого світу, а й дія верхівки влади країни, зокрема президента Володимира Путіна. Зокрема, він запровадив обмеження на виведення грошей із країни.

    Раніше американська фінансова корпорація Morgan Stanley спрогнозувала Росії втрату платоспроможності через санкції в середині квітня. Цей дефолт може бути таким самим, як у Венесуелі.

    У свою чергу Росія намагається запровадити обмеження всередині країни, щоб хоч якось підтримати економіку. Також 8 березня РФ заборонила купувати готівковий долар, а євро з депозиту вже не зняти – центробанк РФ на пів року заборонив продаж валюти у касах банку.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.