• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна просить Туреччину закрити прохід для кораблів РФ через Босфор та Дарданелли

    Опубликовано: 2022-02-25 15:00:51

    Україна звернулася з офіційним зверненням до Туреччини про закриття проток Босфор і Дарданелли для російських кораблів. Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляє Укрінформ.

    "Зараз найголовніше – підтримка України. Звертаюся до турецького народу та турецької влади допомогти Україні. Закликаємо закрити повітряний простір, закрити прохід через Босфор і Дарданелли для російських військових кораблів. Офіційний запит надіслано турецькій стороні", – сказав Боднар.

    Посол також закликав запровадити санкції проти Росії та її активів на території Туреччини та унеможливити заробляння Росією грошей на війну.

    Зі свого боку, ​міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у Twitter, що Туреччина підтримує Україну.

    "Обговорили практичні кроки щодо забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні на тлі жорстокого нападу Росії на Україну. Україна очікує рішучих дій. Наша спільна безпека зараз під загрозою", – написав Кулеба.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.