• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україну не хоче бачити в НАТО не лише Росія, а й деякі країни Альянсу – Зеленський

    Опубликовано: 2022-02-18 15:15:05

    Деякі країни НАТО не хочуть, щоб Україна вступила до Альянсу. Про це заявив президент Володимир Зеленський журналістам у Маріуполі, повідомляє пресслужба Офісу президента.

    Зеленський зазначив, що Україна обрала курс у НАТО задля безпеки, проте щодо цього питання на неї чиниться тиск – і відстань на шляху до Альянсу не скорочується.

    "І це не філософське питання, а є конкретні причини – через протидію і Росії, яка не хоче, щоб Україна була членом НАТО, і деяких країн – членів Альянсу. І в цьому немає жодних секретів", – сказав він.

    У ОП не уточнюють, які саме країни мав на увазі Зеленський. Водночас РБК-Україна, чиї журналісти були на заході, повідомляє, що президент сказав – Франції та Німеччині "треба робити більше" для наближення можливості вступу України до НАТО.

    Зеленський додав, що Росія зараз використовує питання НАТО як виправдання для стягування військ до українських кордонів, а деякі європейські країни підіграють їй у цьому.

    "Але не потрібно перекручувати. Адже це у нас окупували території, це на наших кордонах стоїть армія", – сказав він.

    Зеленський також повідомив, що наразі винесення питання щодо членства в НАТО на референдум не розглядається.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.